Claes van der Asseldonck Wellen van der Asseldonk Jacob Matheus Jacobszn Jacob Hendrick Jacobszn


Francina1962, foto t.g.v. haar professie

Woonplaats: Mariaheide, later in Megen en Boxmeer

Geboren: in 1925
	Vader: Johannes, zoon van Antonius Johannes van Asseldonk
	Moeder: Johanna de Mol

Overleden: 

Gegevens:

1.
Francina (roepnaam Cisca) werd op 22 mei 1925 geboren.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 55.)

2.
Cisca is als zuster Immaculata in het klooster geweest. Na enige tijd is zij echter weer naar huis gegaan. Hierna is zij 6 jaar thuis geweest. In die tijd heeft zij ook verkering gekregen en zou gaan trouwen. Ze heeft toen echter toch weer besloten opnieuw haar roeping te volgen en is weloverwogen voor de tweede keer het klooster ingegaan, en dit keer is zij als zuster Lucia in het slotklooster van de zusters Penitenten der Hereniging te Haren bij Megen ingetreden. Ook al was dat in die tijd niet goed merkbaar voor haar broers en zussen, toch realiseren zij zich nu dat dat een hele moeilijke periode in haar leven moet zijn geweest. Zij heeft toen belangrijke en lastige beslissingen voor zichzelf moeten nemen. Op 29 november 1962 is zij geprofest, dat is het afleggen van de eeuwige gelofte. Cisca heeft als hobby het borduren van o.a. portretfoto's.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 58-59; schriftelijke mededeling in januari 2003 van Gerardus, zoon van Piet van Asseldonk.)

3.
Op 6 november 2003 woonde zuster Lucia in een klooster in Boxmeer.
(Bron: mondelinge mededeling van Johanna van Boxmeer, vrouw van Petrus van Asseldonk d.d. 6 november 2003)

Afkortingen Historische sites