Claes van der Asseldonck Wellen van der Asseldonk Jacob Matheus Jacobszn Jacob Hendrick Jacobszn

Familie van Petrus van AsseldonkWoonplaats: Mariaheide
Beroep: bouwvakker

Geboren: in 1930
	Vader: Johannes, zoon van Antonius Johannes van Asseldonk
	Moeder: Johanna de Mol

Overleden: in 2015

Gehuwd in 1957 met: Johanna van Boxmeer

Kinderen:

- 1958: Wim
- 1959: Hans
- 1964: Leo

Gegevens:

1.
Petrus (roepnaam Piet) werd op 13 mei 1930 geboren als zoon van Johannes van Asseldonk en Johanna de Mol.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 55.)

2.
In zijn jonge jaren heeft Piet enkele jaren in de polder gewerkt. Daarna is hij naar de rijkswerkplaats gegaan en heeft daar het vak van metselaar geleerd. Tot aan zijn VUT is hij als bouwvakker werkzaam geweest.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 60.)

3.
Hij trouwde op 14 november 1957 met Johanna (roepnaam An) van Boxmeer. De bruid was op 19 maart 1937 geboren.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 55.)

4.
Enkele jaren na zijn huwelijk heeft Piet een zwaar ongeluk gehad in Uden. Het was zo ernstig dat hij op straat door een priester bediend werd. Na 8 maanden in het ziekenhuis te hebben gelegen is hij geleidelijk aan weer geheel hersteld. Wel had hij in die periode grote zorgen of hij nog wel ooit zou kunnen werken.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 60.)

5.
Artikel in Brabants Dagblad d.d. 22 oktober 2003
Seniorenkoren bijeen tijdens korenmiddagen, door Jeroen Vissers
Ouderenkoor De Heise Klanken bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd met twee korenmiddagen in D'n Brak, waar gisteren en vandaag negentien koren elk drie liederen zingen. (..) Op 6 november viert ouderenkoor De Heise Klanken met een receptie nog het feit dat ook Anneke van Asseldonk-van Boxmeer al sinds de oprichting van het koor dirigent is.

6.
Adres op 6 november 2003: P.M. van Asseldonk, Hennenberg 13, 5464WB Veghel.
(Bron: mondelinge mededeling van Johanna van Boxmeer, vrouw van Piet d.d. 6 november 2003; KPN telefoongids d.d. 6 november 2003)

7.
ZIjn bidprentje schrijft: Dankbare herinnering aan Piet van Asseldonk, meer dan 57 jaar echtgenoot van Anneke van Asseldonk - Van Boxmeer, geboren te Mariaheide op 13-05-1930, overleden te Mariaheide op 26 maart 2015. Op 30 maart hebben wij hem, na de uitvaart, begraven bij zijn zoon Hans op het kerkhof van Mariaheide.Het heeft ons goed gedaan te weten dat Piet bij velen zo geliefd was. Anneke, kinderen en kleinkinderen.

Lieve Piet, pap en opa. Bijna 85 jaar ben je geworden. Altijd bezig, sterk en schijnbaar nooit moe. Het leven was mooi op D'n Hennenberg samen met jouw Anneke. Totdat je gezondheid opeens snel achteruit ging en je in korte tijd veel moest inleveren. Voor iemand die zo actief was geweest, was dat een haast onmogelijke opgave. Onvoorstelbaar hoe snel je je aanpaste aan deze voor jouw onbekende situatie. Heel dankbaar was je voor alle hulp en aandacht die je kreeg van iedereen waar jij ook alrijd voor klaarstond, Het was in het begin van je ziekte al duidelijk: jij koos voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Tot op het laatst bleef je optimistisch, dankbaar en hield je de regie over allerlei zaken.

Ieder van ons kent wel de verhalen en kan zich de uitspraken van jou herinneren. We denken dan aan je beroemde worstenbroodjes, je moestuin, je fiets waarop je alles meenam, je rozenstruik, je kippen die de pan ingingen als ze geen eieren meer legden, je vaste voetbalavond op tv, je streken van vroeger, je heg die niemand zo recht kon knippen als jij, je uitspraken als: "Doorgaan, niet frotten", de zekerheid waarmee je kon zeggen: "Daar ben ik heilig van overtuigd!", de vakanties die je liever oversloeg, want: "Het is nergens beter dan thuis." Een van je laatste uitspraken was dat we Onze Lieve Heer op onze blote knieen moesten bedanken, dat hij jou zo mooi van de wereld af liet gaan en dat gaan we dan ook zeker doen, ieder op onze eigen manier.

Lieve Piet, pap en opa: doe de groeten aan Hans van ons allemaal. Bedankt dat jij er was in ons leven.
 

Afkortingen Historische sites