Claes van der Asseldonck Wellen van der Asseldonk Jacob Matheus Jacobszn Jacob Hendrick Jacobszn

Familie van Gerardus van AsseldonkWoonplaats: Mierlo

Beroep: verpleegkundige

Geboren: in 1935
	Vader: Lambertus, zoon van Antonius Johannes van Asseldonk
	Moeder: Martina Maria van Kessel

Overleden: 

Gehuwd in 1962 met: Petronella Kanters

Kinderen:

- 1964: Robert
- 1966: Paul

Gegevens:

1.
Gerardus (roepnaam Gerrit) werd op 5 november 1935 geboren.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 71.)

2.
Hij trouwde op 4 februari 1962 met Petronella (roepnaam Petra) Kanters. De bruid was geboren op 17 april 1941.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 71.)

3.
Na het huwelijk woonde het echtpaar in Mierlo. Adres op 1 november 2003: G.H. van Asseldonk, Heer Dickbierweg 9,
5731CK Mierlo.
(Bron: mondelinge mededeling van zijn zus Antonia d.d. 1 november 2003; KPN telefoongids d.d. 1 noveber 2003)

4.
Uit dit huwelijk werden geboren:
- Robert, op 26 november 1964
- Paul, op 10 april 1966
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 71.)

5.
Gerrit heeft zijn professionele leven met name in de zorg doorgebracht. Zo is hij a en b-verleegkundige geweest en heeft hij lange tijd op de OK gewerkt. Ten tijden van zijn opleiding was het moeilijk om aan goede skeletten te komen om op te kunnen oefenen. Dat heeft Gerrit toen op geheel eigen wijze opgelost door met een collega op het Blankes kerkhof 2 lang begraven skeletten op te graven en netjes geprepareerd aan 2 ziekenhuizen te geven.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 75.)

6.
Petronella Kanters overleed op 18 mei 2002.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 71.)

7.
Haar bidprentje schrijft o.a.: 'In dankbare herinnering aan Petra van Asseldonk-Kanters, echtgenote van Gerrit van Asseldonk, geboren te Erp op 17 april 1941. Overleden in Geldrop op 18 mei 2002. "De dood komt als een dief in de nacht. (..) Zo overkwam het ook ons mam op die mooie lentemorgen van zaterdag 18 mei. Na een inwendige bloeding werd zij met spoed opgenomen in het ziekenhuis in Geldrop. Ondanks de inzet van veel medische specialisten werd deze bloeding haar fataal. Wij en de familie stonden perplex. We begrepen het niet en stelden onszelf duizend vragen. Waarom? En waarom zo snel? Het is te vroeg. Wat zullen we haar missen, ons mam, de spil van ons gezin. Gelukkig konden we haar tijdens de behandeling nog even gedag zeggen. Ze was helder van geest, herkende ons, noemde onze namen, glimlachte, en maakte zich zelfs nog bezorgd. Op dat moment hadden we even de ijdele hoop dat het nog goed zou komen. Het mocht niet zo zijn. Minuten later overleed ze in onze directe nabijheid.

We zullen ons mam herinneren als een moeder en gewone Brabantse vrouw bij wie naast haar gezin en familie, de zwakken in de maatschappij haar voortdurende aandacht en zorg hadden. Als gespecialiseerd gezinsverzorgster wist zij als geen ander wat ziek zijn en machteloosheid betekenden. Bij de Gezinszorg Helmond en later Stichting Savant werd er nooit tevergeefs een beroep op haar gedaan als er hulp nodig was bij ingewikkelde gezinsproblemen. Gemotiveerd en me het nodige relativeringsvermogen zette zij zich voor haar medemens in, zonder iets terug te verwachten. Ze was een natuurtalent. Bij haar 25-jarig jubileum zei ze in een interview in de krant: "Het werk in de gezinszorg heeft mij veel voldoening en een rijker leven gegeven. Als meiske van negentien jaar mocht ik dag in dag uit zieke moeders met soms wel zes, zeven, acht kinderen gaan vervangen. Deze dagelijkse praktijk was een harde leerschool." Haar opgeschreven advies was: "Een mens leeft niet voor zichzelf alleen". Met volle teugen kon zij genieten van ons, haar familie en vele vrienden. Gastvrijheid en gemoedelijkheid waren haar troefkaarten. Ze genoot het laatste jaar samen met ons pap intens van haar pensioen. Ze had nu meer tijd en het huis en de tuin werden gerenoveerd. Ons vader en moeder hadden hun paradijsje klaar. De toekomst lachtte hen toe, nieuwe plannen werden gemaakt. De zakelijke activiteiten van ons werden op de voet gevolgd. Ze genoot ervan! Onvoorbereid, onverwacht en ongevraagd is ons mam van ons weggenomen. Ze is nu in een ander paradijs waar ze onbezorgd kan genieten. Zo worden de bijbelse woorden bewaarheid: "De mens wikt, maar God beschikt". Mam, samen met ons pap zullen we de herinnering aan jou levend houden. Bedankt, je bent een kanjer.

8.
Zoon Paul werkte op 1 november 2003 bij Omroep Brabant.
(Bron: mondelijke mededeling van zijn tante Antonia van Asseldonk d.d. 1 november 2003)

9.
Zoon Rob is getrouwd met Kasja uit Polen.
(Bron: mondelijke mededeling van zijn tante Antonia van Asseldonk d.d. 1 november 2003)

10.
Handelsnaam    : Lambertus Wilhelmus Antonius Maria (Rob) v. Asseldonk
Geboren           : 26 november 1964 in Aarle-Rixtel
Straat               : 5731CK Dickbierweg 39
Plaats               : Mierlo
Datum vestiging: 19 mei 1986
Datum opheffing: 9 april 1987
Repareren van polyestersilos’, verkoop van polyester voedersilo’s, verkoop van stalinrichting, verkoop van agrararische produkten in het algemeen.
(Bron: BHIC, Archief van de Kamer van Koophandel voor Zuidoost-Brabant in Eindhoven, Handelsregister 1922-1989, inventarisnummer: 1548, dossiernummer: 57573.)

11.
Artikel uit het Brabants Dagblad
'We zijn geen onbereikbare supersterren', door Willie Roks
Donderdag 28 november 2002 - Zeven jonge rockmuzikanten hebben hun zinnen gezet op het theaterpluche. Een jaar geleden -beklom de Band zonder Banaan met trillende -benen eenmalig het podium van theater Markant in Uden; een thuiswedstrijd voor de Volkelse band. De reacties waren echter dermate positief dat ze besloten hun theateravontuur verder uit -te breiden. Mensen zittend in hun stoel vermaken is een heel andere discipline dan muziek maken in een feesttent." Dat is de conclusie van Freddie van Dijk, zanger van de Band Zonder Banaan. BZB zoals ze kortweg heten, gaat vanaf 4 december on tour door de Brabantse theaters. Ook de Achterhoek en Noord Limburg staan op het reisschema. "We hebben bewust gekozen voor theaters in het zuiden. Het moet zich langzaam als een olievlek gaan uitbreiden." Dat is de strategie volgens drummer Dick van der Wijst. "Zo hebben we dat met onze live-optredens ook gedaan en na een optreden op Lowlands spelen we door het hele land."

Onder de titel 'Het Feest Zonder Fruit' laat de rockband zich ook van een andere, cabareteske kant zien. De show is niet gewijzigd, alleen geperfectioneerd. Na tien jaar in feesttenten en kroegen de boel op stelten te hebben gezet, willen ze wel eens een nieuwe uitdaging aangaan. "Het is niet zo dat wij de zoveelste band zijn die zo nodig het theater in moet," zegt van Dijk. "Maar sommige dingen kunnen gewoon niet in een feesttent. Daar luisteren mensen niet echt naar teksten. In het theater brengen we een heel ander repertoire. Meer subtiele dingen, zoals het liedje Foxie. Zoiets verdwijnt in het rumoer van een tent. Wat wij doen, doet geen enkele andere band. Flauwekul maken tussen de muziek door, daar zijn we goed in." Van der Wijst geeft toe dat de stress heel groot was
vorig jaar. Het voelt heel anders. Een grap valt of staat met de timing. Als zo'n lachmoment ook lukt dan smaakt dat naar meer." Met hun optreden op een nadere locatie, bereiken ze ook een nieuw publiek. Niet iedereen wil naar een feesttent. Veel ouders van jongelui die regelmatig hun concerten bezochten, kwamen in Uden mee naar het theater.

BZB bestaat verder uit Paul Rademaker en Erik Jans op gitaar. Willem van de Spijker is zanger en bassist, Robbert van Asseldonk op de saxofoon en de toetsen. Bart Arts is de spreekstalmeester van de band. In deze samenstelling houden ze het al tien jaar vol. Ze beseffen dat dit opmerkelijk is. De verklaring is volgens Freddie en Dick te vinden in het feit dat ze een hechte vriendengroep vormen die elkaar al kennnen sinds de middelbare school. Naast de muziek hebben alle bandleden nog een baan. Freddie van Dijk: "Zo houden we het contact met de realiteit. Op het werk ben je niet de zanger van BZB, maar gewoon Freddie. Die uitstraling van de 'boys next door' moet zo blijven. We willen niet de onbereikbare supersterren uit gaan hangen."

De try-out van Feest Zonder Fruit is op 4 december in De Leest in Waalwijk. Verder zijn er optredens op 6 en 7 december in Theater Markant in Uden, 28 december ChassÚtheater, Breda, 3 januari Theater de Voorveghter, Hardenberg, 4 januari Schouwburg Venray, 15 januari Rabotheater Hengelo, 24 januari, Theater aan de Parade, Den Bosch, 18 februari De Schalm, Veldhoven, 22 februari Schouwburg Cuijk.

11.
Artikel uit het Brabants Dagblad
Band Zonder Banaan ontgroeit rokerige kroeg, door Domien van der Meijden
Maandag 9 december 2002 - 'Het feest zonder fruit' is de nieuwe theatershow van de Volkelse feest- en rockband Band Zonder Banaan (BZB). Theater Markant in Uden had afgelopen weekeinde de primeur van de show met twee avonden een volle zaal publiek. BZB liet er zien dat ze veel meer kan dan feestmuziek maken. Flauwekul, acts, gevoelige ballads, een verrassende mix voor een gemiddeld jong publiek. Wat ook bleek is dat Willem van de Spijker, Dick van der Wijst, Fred van Dijk, Paul Rademaker, Erik Jans en Robert van Asseldonk op het gebied van acteren nog wat scherpe kantjes weg kunnen werken.

Als een rode draad tijdens het optreden loopt het verhaal van 'wat gaan we doen in het theater'. Bart Arts, spreekstalmeester bij BZB, heeft er weinig vertrouwen in. Consequent blijft die vorm van zelfspot tot het einde van de avond overeind. Tot groot genoegen van het publiek. Sterke punten worden voldoende uitgebuit. Zeven sloten, Verstand op nul en Doen of laten zetten muzikaal de professionele toon van de avond. De voltallige band drummend op lege pannen laat het publiek zich smaken. Leuke vondst is ook het herentoilet bij verschillende acts. De pisbakken geven voldoende ruimte voor de mimische acteertalenten die in een feestzaal verloren zouden gaan.

Dat laatste geldt ook voor de 'gevoelige' ballad over het hondje Foxie. Daar weet de Band Zonder Banaan het intieme moment met het theaterpubliek te vinden. Als showelement is Mietjes mooi vertolkt op de theatervloer van Markant. Als Spice Boys laten ze de commercie een poepje ruiken. Maar, heren. Doe wat aan die onsmaklijke blote bierbuiken! De zwakkere kant: het acteren. Naar mijn smaak kan de Band Zonder Banaan hier nog wat leren. Het 'hoorspel' van Hash en Wietje was dan ook een zwakker moment in de show. Gelukkig zat er een fraaie opbouw in richting finale en toegift. Met Pintenman ging het weer crescendo. Conclusie: De Band Zonder Banaan en haar publiek zitten nog wat onwennig in het theaterpluche. Maar na Lowlands, Pinkpop en Parkpop is het een mooie nieuwe uitdaging.

Gezien op 7 december in Theater Markant in Uden. Nog te zien: 28 dec ChassÚtheater, Breda, 3 jan Theater de Voorveghter, Hardenberg, 4 jan Schouwburg Venray, 15 jan Rabotheater Hengelo, 24 jan Theater aan de Parade, Den Bosch, 18 feb De Schalm, Veldhoven, 22 feb Schouwburg Cuijk.

Afkortingen Historische sites