Claes van der Asseldonck Wellen van der Asseldonk Jacob Matheus Jacobszn Jacob Hendrick Jacobszn

Familie van Gerardus van AsseldonkWoonplaats: Mierlo

Beroep: verpleegkundige

Geboren: in 1935
	Vader: Lambertus, zoon van Antonius Johannes van Asseldonk
	Moeder: Martina Maria van Kessel

Overleden: 

Gehuwd in 1962 met: Petronella Kanters

Kinderen:

- 1964: Robert
- 1966: Paul

Gegevens:

1.
Gerardus (roepnaam Gerrit) werd op 5 november 1935 geboren.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 71.)

2.
Hij trouwde op 4 februari 1962 met Petronella (roepnaam Petra) Kanters. De bruid was geboren op 17 april 1941.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 71.)

3.
Na het huwelijk woonde het echtpaar in Mierlo. Adres op 1 november 2003: G.H. van Asseldonk, Heer Dickbierweg 9,
5731CK Mierlo.
(Bron: mondelinge mededeling van zijn zus Antonia d.d. 1 november 2003; KPN telefoongids d.d. 1 noveber 2003)

4.
Uit dit huwelijk werden geboren:
- Robert, op 26 november 1964
- Paul, op 10 april 1966
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 71.)

5.
Gerrit heeft zijn professionele leven met name in de zorg doorgebracht. Zo is hij a en b-verleegkundige geweest en heeft hij lange tijd op de OK gewerkt. Ten tijden van zijn opleiding was het moeilijk om aan goede skeletten te komen om op te kunnen oefenen. Dat heeft Gerrit toen op geheel eigen wijze opgelost door met een collega op het Blankes kerkhof 2 lang begraven skeletten op te graven en netjes geprepareerd aan 2 ziekenhuizen te geven.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 75.)

6.
Petronella Kanters overleed op 18 mei 2002.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 71.)

7.
Haar bidprentje schrijft o.a.: 'In dankbare herinnering aan Petra van Asseldonk-Kanters, echtgenote van Gerrit van Asseldonk, geboren te Erp op 17 april 1941. Overleden in Geldrop op 18 mei 2002. "De dood komt als een dief in de nacht. (..) Zo overkwam het ook ons mam op die mooie lentemorgen van zaterdag 18 mei. Na een inwendige bloeding werd zij met spoed opgenomen in het ziekenhuis in Geldrop. Ondanks de inzet van veel medische specialisten werd deze bloeding haar fataal. Wij en de familie stonden perplex. We begrepen het niet en stelden onszelf duizend vragen. Waarom? En waarom zo snel? Het is te vroeg. Wat zullen we haar missen, ons mam, de spil van ons gezin. Gelukkig konden we haar tijdens de behandeling nog even gedag zeggen. Ze was helder van geest, herkende ons, noemde onze namen, glimlachte, en maakte zich zelfs nog bezorgd. Op dat moment hadden we even de ijdele hoop dat het nog goed zou komen. Het mocht niet zo zijn. Minuten later overleed ze in onze directe nabijheid.

We zullen ons mam herinneren als een moeder en gewone Brabantse vrouw bij wie naast haar gezin en familie, de zwakken in de maatschappij haar voortdurende aandacht en zorg hadden. Als gespecialiseerd gezinsverzorgster wist zij als geen ander wat ziek zijn en machteloosheid betekenden. Bij de Gezinszorg Helmond en later Stichting Savant werd er nooit tevergeefs een beroep op haar gedaan als er hulp nodig was bij ingewikkelde gezinsproblemen. Gemotiveerd en me het nodige relativeringsvermogen zette zij zich voor haar medemens in, zonder iets terug te verwachten. Ze was een natuurtalent. Bij haar 25-jarig jubileum zei ze in een interview in de krant: "Het werk in de gezinszorg heeft mij veel voldoening en een rijker leven gegeven. Als meiske van negentien jaar mocht ik dag in dag uit zieke moeders met soms wel zes, zeven, acht kinderen gaan vervangen. Deze dagelijkse praktijk was een harde leerschool." Haar opgeschreven advies was: "Een mens leeft niet voor zichzelf alleen". Met volle teugen kon zij genieten van ons, haar familie en vele vrienden. Gastvrijheid en gemoedelijkheid waren haar troefkaarten. Ze genoot het laatste jaar samen met ons pap intens van haar pensioen. Ze had nu meer tijd en het huis en de tuin werden gerenoveerd. Ons vader en moeder hadden hun paradijsje klaar. De toekomst lachtte hen toe, nieuwe plannen werden gemaakt. De zakelijke activiteiten van ons werden op de voet gevolgd. Ze genoot ervan! Onvoorbereid, onverwacht en ongevraagd is ons mam van ons weggenomen. Ze is nu in een ander paradijs waar ze onbezorgd kan genieten. Zo worden de bijbelse woorden bewaarheid: "De mens wikt, maar God beschikt". Mam, samen met ons pap zullen we de herinnering aan jou levend houden. Bedankt, je bent een kanjer.

8.
Zoon Paul werkte op 1 november 2003 bij Omroep Brabant.
(Bron: mondelijke mededeling van zijn tante Antonia van Asseldonk d.d. 1 november 2003)

9.
Zoon Rob is getrouwd met Kasja uit Polen.
(Bron: mondelijke mededeling van zijn tante Antonia van Asseldonk d.d. 1 november 2003)

10.
Handelsnaam    : Lambertus Wilhelmus Antonius Maria (Rob) v. Asseldonk
Geboren           : 26 november 1964 in Aarle-Rixtel
Straat               : 5731CK Dickbierweg 39
Plaats               : Mierlo
Datum vestiging: 19 mei 1986
Datum opheffing: 9 april 1987
Repareren van polyestersilos’, verkoop van polyester voedersilo’s, verkoop van stalinrichting, verkoop van agrararische produkten in het algemeen.
(Bron: BHIC, Archief van de Kamer van Koophandel voor Zuidoost-Brabant in Eindhoven, Handelsregister 1922-1989, inventarisnummer: 1548, dossiernummer: 57573.)

Afkortingen Historische sites