Claes van der Asseldonck Wellen van der Asseldonk Jacob Matheus Jacobszn Jacob Hendrick Jacobszn

Familie van Gerardus van Asseldonk


Woonplaats: geboren in Sint-Oedenrode, later Mariaheide

Beroep: administrateur

Geboren: in 1941
	Vader: Piet, zoon van Antonius Johannes van Asseldonk
	Moeder: Johanna van der Vleuten

Overleden: 

Gehuwd in 1966 met: Stephania van Kessel


Kinderen:

- 1970: MariŽlle
- 1974: Annemarie

Gegevens:

1.
Gerardus (roepnaam Gerard) werd op 12 mei 1941 in Sint-Oedenrode geboren als zoon van Petrus van Asseldonk en Johanna van de Vleuten.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 89.)

2.
Na het overlijden van zijn moeder en het afbranden van zijn ouderlijk huis in 1944 werd hij opgevoed door Gerard Bekkers en diens vrouw Martina van Asseldonk in Mariaheide. Doordat Dora pas in het leven van Piet kwam toen Gerard al bij Martina woonde, heeft hij nooit echt een band met haar op kunnen bouwen. Hij herinnert zich wel dat hij eens met Dora op de fiets naar Veghel is geweest om een kerkboek uit te zoeken wat hij voor zijn eerste heilige communie heeft gekregen. Het werd een heel mooi blinkend kerkboek met 2 lintjes.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 93.)

3.
Op 19 april 1966 trouwde hij met Stephania (roepnaam Fien) van Kessel. De bruid was op 21 december 1943 geboren.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 89.)

4.
Uit dit huwelijk werden geboren:
- MariŽlle, op 10 april 1970
- Annemarie, op 3 oktober 1974
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 89.)

5.
Het echtpaar woonde in 2003: Voorhei 11, 5465 VC Mariaheide, tel. 0413 364893.
(Bron: mondelinge mededeling in januari 2003 van Gerardus, zoon van Petrus van Asseldonk)

6.
Ondanks dat Gerard zijn interesse uitging naar een technisch beroep heeft hij altijd in de administratieve sector gewerkt. Als eerste bij de CHV in Veghel, waar hij Fien ontmoet heeft, en vanaf 1969 tot aan zijn VUT bij de Boerenleenbank/Rabobank in Uden. Naast zijn werk ging zijn interesse ook uit naar alles wat “oud” was. Zijn boekhoudkundige achtergrond maakte dat hij behoefte had om alles goed overzichtelijk te ordenen en te bewaren. Doordat hij in een aantal verenigingen in Mariaheide actief was als penningmeester of secretaris is het zo gelopen dat hij al gauw veel oude en historische gegevens en materialen uit Mariaheide onder zijn hoede kreeg. Dit heeft er toe geleid dat hij in 2004 in een krantenartikel “de historicus van Mariaheide” genoemd werd. Zowel door zijn historische interesse als zijn beroep als bankmedewerker was het verzamelen van oude munten een logisch gevolg.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 93-94.)

7.
Hij schreef samen met zijn dochter Annemarie het boek: Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005).

Afkortingen Historische sites