Claes van der Asseldonck Wellen van der Asseldonk Jacob Matheus Jacobszn Jacob Hendrick Jacobszn

Familie van Piet van AsseldonkWoonplaats: Nistelrode

Beroep: varkenshouder

Geboren: in 1944
	Vader: Theodorus, zoon van Antonius Johannes van Asseldonk
	Moeder: Maria van de Wetering

Overleden: in 2002

Gehuwd in 1966 met: Francina van der Aa

Kinderen:

- 1970: Carla
- 1972: Dennis
- 1974: MariŽlle

Gegevens:

1.
Petrus (roepnaam Piet) werd op 23 augustus 1944 in Nistelrode geboren als zoon van Theodorus van Asseldonk en Maria van de Wetering.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 95.)

2.
Op 19 september 1969 trouwde hij met Francina (roepnaam Francien) van der Aa. De bruid was op 4 februari 1944 geboren.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 95.)

3.
Het echtpaar woonde in 1979 en in 2003 in Nistelrode.
(Bron: mondelinge mededeling in 1979 van Petrus' moeder Maria van de Wetering; mondelinge mededeling van Antonius, zoon van Theodorus van Asseldonk d.d. 4 november 2003)

4.
Uit dit huwelijk werden geboren:
- Carla, op 22 augustus 1970
- Dennis, op 19 april 1972
- MariŽlle, op 14 mei 1974
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 95.)

5.
Na de LAS heeft hij ook nog de HAS-opleiding gedaan. Piet heeft altijd op het bedrijf van Dorus en Mieke gewerkt. In 1969 heeft hij het bedrijf van thuis overgenomen en er een groot varkensbedrijf van gemaakt. Zijn zoon heeft het bedrijf later overgenomen.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 99.)

6.
Petrus overleed op 19 maart 2002.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 95.)

7.
Zijn bidprentje schrijft o.a.: 'In dankbare herinnering aan Piet van Asseldonk, Petrus Johannes, echtgenoot van Francien van Asseldonk-van der Aa. Geboren te Nistelrode op 23 augustus 1944. Overleden op 19 maart 2002. Piet, Jou, die altijd zo duidelijk was, laat ons met een grote vraag, waarom? Jouw energie, jouw vrolijkheid, jouw inzet was voor ieder die je kende iets extra's. Samen hard gewerkt om een mooi bedrijf op te bouwen. Nieuwe uitdagingen aangaan, zelfs tot over de grenzen. Wat ik in je bewodner is dat je er altijd voor mij en het gezin was en daarnaast van het leven genoten hebt. Lieve Piet, wat hebben we het goed gehad. Ik zal je missen. Bedankt. Francien.

Pap, "Kom op, vooruit", dat zei je altijd. Deze keer zal het voor ons niet meevallen. Jou niet meer te horen, jou niet meer op kantoor te zien, je sigaar niet meer te ruiken, jou niet meer te kunnen aanraken, kunnen voelen. Het is niet te beseffen, niet te verdragen. Zelfstandig zijn vond je belangrijk, eerst zelf proberen en als we jou nodig hadden was je er. Pap, je was altijd zo trots op ons. Als wij gelukkig waren, was jij dat ook. Soms deed je alsof je streng was maar eigenlijk vond je alles goed. Pap, je onverwachte bezoekjes bij "je meiden" betkende veel voor ons, al was het maar ťťn minuut. Samen met Dennis plannen maken, je maatje, aan ťťn woord hadden jullie genoeg. "Pap, bedankt voor alles at ik van je geleerd heb". Ik zal het onthouden: "Goed is goed en wat moet dat moet". Oppassen op Pleun vond je geweldig, oh wat was jij trots als opa. "Samen lachen en neusje neusje kan niet meer". Pap, jij en ons mam hebben ons heel veel geluk en liefde gegeven. Samen (wat jij zo belangrijk vond) met ons mam gaan wij "vooruit", zoals jij zou willen. Het zal zwaar zijn maar we hebben zoveel mooie herinneringen die ons zullen helpen dit verdriet te dragen. Lieve pap, het was een voorrecht jou als vader te mogen hebben. Bedankt,
Carla en Marc - Pleun
Dennis en benita
MariŽlle en Leon'

Afkortingen Historische sites