Claes van der Asseldonck Wellen van der Asseldonk Jacob Matheus Jacobszn Jacob Hendrick Jacobszn

Familie van Antonius van AsseldonkWoonplaats: Mariaheide

Beroep: fruitkweker

Geboren: in 1944
	Vader: Arnoldus, zoon van Antonius Johannes van Asseldonk
	Moeder: Gertruda van Lieshout

Overleden: in 2004

Gehuwd in 1968 met: Petronella

Kinderen:

- 1969: Arnoud
- 1971: Jeroen

Gegevens:

1.
Antonius (roepnaam Toon) werd op 12 november 1944 in Veghel geboren als zoon van Arnoldus van Asseldonk en Gertruda van Lieshout.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 111.)

2.
Hij trouwde op 29 oktober 1969 met Petronella (roepnaam Nelly). De bruid was op 1 augustus 1941 geboren.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 111.)

3.
Uit dit huwelijk werden geboren:
- Arnoud, op 11 oktober 1969
- Jeroen, op 14 februari 1971
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 111.)

4.
Het echtpaar woonde op 4 november 2003 in Mariaheide. Adres: Heiakkerstraat 1, 5464TB Veghel. Toon is fruitkweker en heeft een groente- en fruithandel. Arnoud en Jeroen werken thuis op het bedrijf. Toon heeft samen met Nelly het bedrijf van Nol en Truus overgenomen. Zij hebben het bedrijf fors uitgebreid. De zonen van Toon hebben het bedrijf en de winkel aan huis, samen met hun vrouwen, overgenomen.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 111, 115.)

5.
Toon overleed op 12 september 2004.
(Bron: Gerard en Annemarie van Asseldonk, Toon & Sijn van Asseldonk. Het dunne draadje met een omvangrijke buit. (Veghel 2005) 111.)

6.
Zijn bidprentje schrijft o.a.: 'Toon van Asseldonk, gebroen te Mariaheide, 12 November 1944, overleden te Nijmegen, 12 september 2004, echtgenoot van Nelly van Asseldonk - Raaijmakers.

Toon, Je was een man uit duizenden! We konden samen volop genieten, van onze geweldige kinderen en prachtige kleinkinderen. Als je buiten in de natuur was, genoot je met volle teugen. Je was een echt buitenmens. Voor anderen had je alles over, nooit was je iets teveel. Tijdens onze laatste vakantie in Oostenrijk, stonden we dagelijks stil bij hoe goed we het hadden samen, alsof we steeds meer beseften hoe kostbaar dit was. Een paar weken geleden sloeg je onzichtbare vijand toe. We leefden tussen hoop en wanhoop. Maar al was je nog zo sterk, hier was zelfs jij niet tegen opgewassen. Afgelopen zondag moesten we je laten gaan. We hebben je samen op je laatste reis begeleid en je bent rustig ingeslapen. Lieve Toon, bedankt voor alle fijne jaren samen. Nelly.

Pap, Als we aan jou iets vroegen, dan deed je dat. Voor jou was echt niets teveel of te gek: of het ging om handel halen, planten keuren of op onze kleintjes passen. Je toonde altijd veel belangstelling voor alles, maar zeker voor ons. Je wilde heel graag van alles op de hoogte blijven. Vooral de appels, aardbeien, planten, bloemen en beesten waren je lust en je leven. Je was echt overal in thuis. Wat kon je toch genieten als je de kleinkinderen zag. Met z'n allen op jouw tractor en in de winter met de slee erachter, dat was het helemaal. Iets waar ze allemaal naar uitkeken elke dag opnieuw. Het was een lust voor ons om jullie zo samen bezig te zien. Pap, onze gevoelens voor jou kunnen we niet verwoorden, een betere pap kan er niet zijn. Pap bedankt, we zullen goed voor ons mam zorgen! Arnoud, Nancy, Jeroen, Rianne.

Opa, Opa, wie moet er nu ons op de kleine ractor rondrijden door het Broek? Wie gaat er nu samen met ons hutten bouwen in de schuur? Wie gaat er met ons elke dag de kippen voeren en de eitjes uithalen? Wie gaat er nu met ons in de boomgaard een appeltje plukken en op een kistje ervan smullen? Wie gaat er met ons een rondje fietsen of naar het kabouterpad? Overal was jij hierbij en jij zorgde dat het iedere keer weer een feest werd, en niet te vergeten de zaterdagmiddag. We gingen dan met z'n zesjes pannenkoeken eten bij jou en oma. Lieve opa Toon, we hebben nog zoveel vraagjes en wat zullen we je missen, maar een ding weten we zeker: je was een geweldige opa!!!!! Luc, Anouk, Elles, Rick, Tom, Maik.'

Afkortingen Historische sites