Claes van der Asseldonck Wellen van der Asseldonk Jacob Matheus Jacobszn Jacob Hendrick Jacobszn

Familie van Mari van Asseldonk


Woonplaats: Keldonk, na zijn huwelijk in Veghel

Beroep: electriciën (in het ziekenhuis in Veghel)

Geboren: in 1946
	Vader: Willebrordus, zoon van Theodorus Antonius van Asseldonk
	Moeder: Gerarda van den Nieuwenhuizen

Overleden: 

Gehuwd in 1970 met: Ria Ketelaars

Kinderen:

- 1971: Mirjam
- 1975: Susanne

Gegevens:

1.
Mari werd op 10 januari 1946 in Erp (Keldonk) geboren als zoon van Willebrordus (roepnaam Willem) van Asseldonk en Gerarda van den Nieuwenhuizen.
(Bron: schriftelijke mededeling in 1985 van zijn broer Toon)

2.
Mari vormde met zijn broer Wim een tweeling. Hij trouwde op 5 juni 1970 met Ria Ketelaars. Het echtpaar woonde in 1985 in Veghel, waar de volgende kinderen geboren werden:
- Mirjam, op 29 september 1971
- Susanne, op 25 augustus 1975
(Bron: schriftelijke mededeling in 1985 van zijn broer Toon van Asseldonk)

3.
Adres op 1 december 2003: M.T.M. van Asseldonk, Acacialaan 24, 5461CE Veghel. Gaat eind december 2003 verhuizen naar de Deken Franssenstraat in Veghel.
(Bron: mondelinge mededeling van zijn dochter Mirjam d.d. 1 december 2003)

4.
Vrijdag 7 oktober 2005 - Na 42 jaar ziekenhuis Bernhoven gaat Mari van Asseldonk met de VUT. Hij begon als elektromonteur. De sleutels zijn ingeleverd en de computer is opgeschoond. Voortaan moeten zijn collega’s het zonder hem doen. Na 42 jaar heeft Mari van Asseldonk afscheid genomen van ziekenhuis Bernhoven. Als zeventienjarige begon Van Asseldonk als electro-monteur bij de technische dienst en vanaf 1980 had hij hier de dagelijkse leiding. Bij de reorganisatie in 1996 kreeg hij de functie die hij tot voor kort heeft bekleed. “Toen heette het nog hoofd materiële middelen”, aldus Van Asseldonk. “Ik had de verantwoording voor het magazijn, goederenontvangst, linnen en transport. In 2000 kwam de fusie met Oss en zo werd ik bovenlocaal hoofd linnen en transport. Sindsdien werkte ik ook op beide locaties en ook in Oss beviel het me prima. Het is vooral een logistieke funktie waar diverse zaken onder vallen. De beddencentrale bijvoorbeeld. Als een patiënt naar huis gaat wordt het complete bed van de afdeling gehaald, afgehaald, schoongemaakt en weer opgemaakt. Dat is een roulatiesysteem. Verder heb je de platgoedvoorziening waaronder het linnen valt. Het wassen hiervan is uitbesteed en dagelijks gaat vuile was weg en komt schone terug. Via een geautomatiseerd telsysteem gaan de juiste hoeveelheden vervolgens naar de afdelingen. Dan heb je nog de dienstkleding, per locatie rouleren zo’n tienduizend stuks. Ook die moet naar de wasserij en wordt weer verdeeld.” De term linnen houdt dus heel wat meer in dan alleen beddengoed. Van Asseldonk heeft echter ook de verantwoordelijkheid voor transport. “Hieronder vallen de voedingskarren, de koeriersdienst en de afvalstromen”, licht hij toe. Over zijn dienstverband bij Bernhoven is Van Asseldonk zeer positief. “Ik kijk met grote voldoening terug. Ziekenhuis Bernhoven is een goede werkgever geweest, waarbij ik veel kansen heb gekregen. Toch zie ik er niet tegen op om te stoppen. Ik heb veel hobby’s, lees graag en heb twee kleinkinderen met wie ik nu meer tijd mee kan doorbrengen. Verder coach ik het jeugdteam van ZaalVoetbal Veghel en het ziekenhuisteam.” (Bron: Brabants Dagblad d.d. 7 oktober 2005.)

Afkortingen Historische sites